: בלוג בעברית
יוֹמַן רֶשֶׁת או רְשׁוּמוֹן






11.5.23
לפחות לגוון הקולות. ונחליף לרגע את היוצרות
אם אני הייתי יושב כלקטור והייתי מקבל הצעה לסרט משובח על ׳ג׳נין











 






11.5.23
לפחות לגוון הקולות. ונחליף לרגע את היוצרות
אם אני הייתי יושב כלקטור והייתי מקבל הצעה לסרט משובח על ׳ג׳נין





20.11.19
 






עדכון מצב ההפקה
ההתקדמות כרגע נעשית באופן רוחבי, כאשר בכל אחד מהפרקים אנו נמצאים בשלב אחר.

מנסים כרגע לקדם את הפרק על אבו-יוסף כפיילוט וכמובן שתלויים במצולמים, בלו״ז שלהם ובעיקר במידת שיתוף הפעולה המשתנה.



1. פאב האחוזה והמסיבה ברוגו׳ם ( עודד, שלמה ואריאל)
שבוע הבא אנחנו יוצאים לימי צילום ראשונים.

צילומים במסגרת הפרה פרודקשן של המסיבה:
    • אריאל יקיים ביום ראשון 3 פגישות בסטודיו שלו בירושלים, עם שלושה אנשי צוות במסיבה -פגישה עם חבר קרוב שבקיא בקונספטים של מסיבות, פגישה עם תאורן ופגישה נוספת עם שני דיג׳יים. דרך השיחות תעלה האג׳נדה של אריאל למסיבה, תחת איצטלה של שיחת הפקה.
  • ביום שלישי צילומים עם עודד ושלמה - שלמה מעיר את עודד בבוקר באחוזה באפרת, יושבים לקפה וסיגריה של בוקר ודיבור אגבי על הכוון של היום. משם נוסעים לגמ״ח של אפרת, לפגוש את האחראית הותיקה של הגמ״ח, לאסוף בגדים לילדים של החברים הבדואים של עודד. משם נסיעה לבדואים, בגדים ודיבור על המסיבה שרוצים לארגן בחנוכה, חמישי ה2.1.20, במסגרת שיחה טיפוסית ב׳נוהל׳ לפני מסיבות שעודד מארגן. אחרי הבדואים ניסע לרוגו׳ם, להעיף מבט בשינויים שעברו על המקום ודיבור במקום סביב הכנות למסיבה.




2. אבו יוסף וגו׳מעה הבן דוד שלו מנסים להקים אוהל תיירות במדבר:
תמיר נוסע כבר תקופה לאבו יוסף. לכאורה לא קורה שם הרבה, מעבר לשגרת חיים של מדבר שנעה לה בעצלתיים. בזמן האחרון שוב עולים קשיי פרנסה של אבו יוסף והרעיון משכבר הימים, להרים אוהל תיירות כמו אצל מוחמד הבן דוד מהגבעה ממול, חוזר ועולה על הפרק.
הבסיס של הפרק כרגע הוא התקשורת של תמיר, אבו יוסף וגו׳מעה בווטסאפ, הקלטות ותמונות. לתמיר יש מימון לשני ימי צילום לפרק בסדרה והוא מנסה ל׳קמפרס׳ ליומיים את הכמיהה המוזרה של האדם המערבי למדבר. אבל כדי שזה יקרה הוא מוצא את עצמו משדל את אבו יוסף להניע דברים ואבו יוסף כדרכו מתנהל בקצב של בדואי במדבר. הגמלים כבר כמעט לא מספקים פרנסה ואבא של אבו יוסף מציע לו להחליף אותם בכבשים. אבו יוסף לא מוכן למכור את הגמלים, שהם סוג של ילדים בשבילו.
צילומים: כרגע אנחנו מנסים לזהות סצינות בדרך להקמת אוהל התיירות, נסיעה לחנות חומרי בניין בכפר השכן לתקוע שאמור לתת לאבו יוסף אשראי לשנתיים, לדבר עם בני משפחה בחמולה על הרעיון ולנסות לדבר עם חבר נוסף שלו, יהודי שמבין בתיירות מערבית במדבר, כדי להבין ממנו על הצרכים של התייר המערבי בתיירות במדבר. במקביל לסיפור המסגרת, ננסה לזהות סצינות בשגרת החיים של החמולה במרחב הקרוב ובמדבר.



3. החאן של ארבעת השותפים:
יוסי קם משבעה על אביו לפני מספר ימים.
ביום חמישי תמיר אמור לפגוש את יוסי.
מקווים שיהיה תסריט בזמן הקרוב.



4. לינה חמודי, מדריכת טיולים מחברון
את לינה פגשנו אחרי לא מעט חיפושים אחרי אישה פלשתינית במרחב. לינה גרה בחברון וחלק מההדרכות שלה מתקיימות באיזור ספר המדבר. היא בת 45, אמא לשישה ילדים, הבכור צלם מצליח שמסתובב בעולם, בעלה סוחר של בגדי נשים, מדבר מספר שפות ומסתובב גם הוא בעולם. החיים בצד המודרני של חברון, מערביים ודתיים כאחד, שלינה מרגישה שמרחב וחופש התנועה שלה מוגבלים. היא למדה באונ׳ של בית לחם והרגישה שדרך הדרכת הטיולים תוכל להעביר את הנרטיב הפלשתיני שחשוב לה מאוד שישמע. היחסים איתה עדיין בתחילתם. מקווים שבקרוב יתבהרו כוונים לגבי התסריט.



5. מושיקו, נווד המדבר:
הפרק על מושיקו אמור להיות מעין אינטרו גאוגרפי של האיזור.
מושיקו החליט לפני כמה שנים לעזוב את העבודה שלו כמתכנן פרוייקטים ולהקדיש את זמנו להצלת המדבר. מאז מעורבבים אצלו רצון חזק למצוא עבודה בתוך המדבר, במקביל לשלל האידיאולוגיות הפוליטיות שיש לו לגבי האיזור, משילות וכו׳.
הוא הקים קבוצת פייסבוק פעילה ולאורך תקופה לא מבוטלת מנסה לקדם כל מיני מיזמים סביב המדבר. בזמן האחרון הוא הקים חברה בשם ׳דרך המדבר׳, חברה שמספקת אפשרויות טיול במרחב הלא מאורגן של המדבר.
הפרק ילווה את מושיקו לאורך תקופה, שהוא מנסה להתמיד עם אחד הכוונים שהוא מנסה ללכת עליהם, כוונים שמשתנים חדשות לבקרים, ודרך החיפוש האישי ננסה לגעת במרחב וביחסים איתו (שליטה מול הכנעה למשל).  הפרק ילוה את מושיקו, בתקווה שאחד מהזרעים שמושיקו נוטע יתפס ומשהו יתחיל לצמוח.
מושיקו באילת עד שבוע הבא. נחזור לעבודה ולזיהוי סצינות במהלך תחילת שבוע הבא.





6. דמות נשית בתקוע  -
עדיין ישנן התלבטויות:
א. שירה בר אשי - מוזיקאית, אסטרולוגית, אמא לחמישה, היוזמת של מרכז האמנים שאמור לקום בתקוע בקרוב אחרי מאמצים לא מבוטלים לגרום למזכירות של הישוב בצורך של מרכז האמנים ובהקצאת משאבים לפרוייקט. תחיה גודינגר היא הפרויקטורית של מרכז האמנים בישוב ובמועצה ונראה שדברים זזים בכוון די מהר, לקראת שיפוץ מבנה קיים לקראת פתיחה של המרכז הפיזי.
ב. שירה פלמר - ממקימי תקוע ד׳. היא ובעלה הגיעו לגבעה לפני כמעט עשרים שנה ובמשך השנים הם מרגישים שהמקום שהגיעו אליו הולך ומשתנה ולא בטוח שזה המקום עליו הם חלמו. בזמן האחרון שירה הקימה עם חברה נוספת חוות סוסים בתקוע ד׳, הן קנו ארבעה סוסים והן מתחילות להניע טיולים לתוך המדבר.
ג. יולה ועמית בירן - היו ממיסדי יודפת ואחרי שחזרו בתשובה הגיעו לתקוע והיו מהמייסדים גם כאן. יוליה היתה מנהלת בית הספר בתקוע והנסיון שלה להקים ב״ס אלטרנטיבי לא באמת צלח והיא נאלצה להקים ב״ס חדש בירושלים. בעלה עמית מתעסק בחקלאות אורגנית, אבל עם התפתחות והנדל״ן בתקוע, גם החקלאות שלו עומדת בספק.